Antena 3 CNN Externe Liderul de la Kiev avertizează: Rusia pregăteşte o invazie masivă în estul Ucrainei

Liderul de la Kiev avertizează: Rusia pregăteşte o invazie masivă în estul Ucrainei

Liderul de la Kiev avertizează: Rusia pregăteşte o invazie masivă în estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
04 Iun 2015   •   15:32

Rusia pregăteşte o invazie asupra Ucrainei, acuză preşedintele Petro Poroşenko, pe fondul intensificării confruntărilor în regiunile separatiste est-ucrainene, informează BBC.
   
Rusia a negat că ar fi implicată în conflictul separatist din estul Ucrainei, dar Poroşenko susţine că 9.000 de militari ruşi sunt pe teritoriul ucrainean.
   
"Există riscuri uriaşe de reluare a confruntărilor militare de mare amploare", a declarat Poroşenko în Parlamentul de la Kiev.
   
"Armata ucraineană trebuie să fie pregătită pentru o nouă ofensivă din partea inamicului, chiar şi pentru o invazie de mare amploare de-a lungul frontierei cu Rusia. Trebuie să fim pregătiţi pentru asta", a insistat Poroşenko, precizând că armata ucraineană are 50.000 de militari mobilizaţi în estul ţării.
   
Confruntările militare s-au intensificat, miercuri, în estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi.
   
Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu peste 6.400 de morţi, potrivit estimărilor ONU.
 

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko Ucraina
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close