Antena 3 CNN Externe Liderul opoziţiei siriene a demisionat

Liderul opoziţiei siriene a demisionat

Liderul opoziţiei siriene a demisionat
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   17:36

Liderul opoziţiei siriene, Ahmed Moaz al-Khatib, a demisionat duminică din funcţia de şef al Coaliţiei naţionale, recunoscută ca reprezentant legitim al poporului sirian de zeci de ţări şi organizaţii internaţionale, relatează AFP.
   
"Îmi anunţ demisia de la Coaliţia naţională, pentru a putea lucra cu o libertate pe care nu o pot avea în cadrul unei organizaţii oficiale", a declarat Khatib, într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.
   
Demisia-surpriză a lui Khatib intervine la câteva zile după alegerea fără precedent a unui premier care să administreze teritoriile rebele din Siria, Ghassan Hitto, şi la aproape doi ani de la începutul revoltei populare împotriva preşedintelui Bashar al-Assad.
   
"În timpul ultimilor doi ani, am fost sugrumaţi de un regim de o brutalitate fără precedent, în timp ce lumea ne urmărea", a adăugat Khatib într-un comunicat.
   
"Toate distrugerile de infrastructură siriană, detenţia a zeci de mii de persoane, exilul forţat a altor sute de mii (...) nu au fost suficiente pentru comunitatea internaţională ca să ia o decizie astfel încât să permită popoului să se apere", a declarat el.
   
Khatib a demisionat la peste patru luni după ce a fost ales la conducerea aceste instanţe formate la Doha, la presiunea comunităţii internaţionale, care le-a cerut opozanţilor regimului de la Damasc să se unească.

×
Subiecte în articol: Siria opozitie lider demisie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close