Antena 3 CNN Externe Locuinţa de 27 de etaje a celui mai bogat om din India. 600 de angajați o îngrijesc

Locuinţa de 27 de etaje a celui mai bogat om din India. 600 de angajați o îngrijesc

Locuinţa cu 27 de etaje a celui mai bogat om din India are o cameră de zăpadă şi 600 de angajaţi.

Locuinţa de 27 de etaje a celui mai bogat om din India. 600 de angajați o îngrijesc
Sursa foto: getty images Ashwin Nagpal
de Ştefan Petrică    |    21 Noi 2022   •   11:02

Clădirea este estimată la două miliarde de dolari şi are o înălţime de aproximativ 170 de metri, adică de două ori mai înaltă decât Big Ben.

Locuinţa din Mumbai are 37.000 metri pătrați și cuprinde șase etaje subterane care servesc drept parcare, cu o capacitate de 170 de mașini, trei heliporturi, iar pentru administrarea ei sunt angajate 600 de persoane.

Construcţia a fost făcută de două firme de arhitectură din SUA începută în 2006, iar familia Ambani s-a mutat abia în 2012, din cauza Vastu Shastra, un sistem tradițional indian de arhitectură care descrie principiile de proiectare, aspect, măsurători, pregătirea terenului, aranjarea spațiului și geometria spațială. 

Deşi este o locuinţă foarte mare, nimic nu este la voia întâmplării, nici măcar un petic de iarbă. Gradina se întinde pe un etaj întreg.

„Este o casă modernă cu o inimă indiană”, a spus Nita Ambani, soţia proprietarului indian.  „Ne-am făcut casa chiar în vârf pentru că ne doream lumina soarelui... deci este o casă înălțată deasupra unei grădini”.

În această fastuasă locuinţă mai găsim si o cameră de zăpadă pentru a învinge umiditatea din Mumbai, un spaţiu spa şi un centru de yoga situat la etajul dedicat sănătăţii şi wellness. 

 

 

×
Subiecte în articol: india cea mai scumpă
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close