Antena 3 CNN Externe Luptele cu tauri, interzise în Catalunia, din luna mai

Luptele cu tauri, interzise în Catalunia, din luna mai

Luptele cu tauri, interzise în Catalunia, din luna mai
Sursa foto: taur
03 Ian 2010   •   11:35

Luptele cu tauri, o tradiţie importantă în Spania, adesea catalogate drept extrem de periculoase şi sângeroase, ar putea deveni istorie, cel puţin în unele zone. Catalunia este prima regiune din Spania care va interzice luptele cu tauri pe teritoriul ei. Parlamentul catalan a votat vineri pentru scoaterea acestora în afara legii, anunţă The Independent.

Decizia, extrem de controversată, va fi pusă în aplicare din luna mai. Luptele cu tauri fuseseră abandonate însă încă dinainte, în mai multe oraşe din Catalunia. În Barcelona, capitala acestei regiuni, numai una din cele trei arene de corridă mai găzduieşte astfel de spectacole.

Deşi sondajele recente arată că majoritatea spaniolilor, 76%, sunt împotriva luptelor cu tauri, mai puţin de jumătate dintre aceştia şi-au exprimat explicit dorinţa ca ele să fie interzise prin lege. Primul pas a fost făcut în Catalunia, presa de dreapta atribuind acest lucru dorinţei catalunezilor de a se disocia de tradiţiile spaniole. Barcelona a fost însă primul oraş care a găzduit un protest faţă de maltratarea animalelor, în 1909.

Un alt motiv, mult mai puţin politic sau naţionalist, ar putea fi interesul tot mai scăzut al generaţiei tinere faţă de tradiţionalele lupte cu tauri. Cifrele arată că susţinătorii acestora au o medie de vârstă de peste 45 de ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close