Antena 3 CNN Externe Macron a dezvăluit cum va răspunde Franța dacă Putin detonează o bombă nucleară în Ucraina | Mulțumiri de la Kiev pentru Paris

Macron a dezvăluit cum va răspunde Franța dacă Putin detonează o bombă nucleară în Ucraina | Mulțumiri de la Kiev pentru Paris

Președintele francez a precizat, în premieră, care va fi răspunsul său în cazul celui mai negru scenariu în Ucraina: cel în care Rusia va folosi arme atomice.

Macron a dezvăluit cum va răspunde Franța dacă Putin detonează o bombă nucleară în Ucraina | Mulțumiri de la Kiev pentru Paris
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    13 Oct 2022   •   16:09

Astfel, Franța nu va răspunde cu bombe nucleare în cazul în care Rusia va recurge la acest tip de arme.

Declarația a fost făcută de Emmanuel Macron într-un interviu acordat postului France 2.

"Doctrina noastră se bazează pe interesele fundamentale ale națiunii.

Acestea sunt clar definite și nu ar fi deloc afectate în mod direct dacă, de exemplu, ar avea loc un atac nuclear cu rachete balistice în Ucraina, în regiune", a spus Macron.

Macron:  "Kievul va trebui, la un moment dat, să negocieze cu Putin"

El a adăugat că Putin "trebuie să se întoarcă" la masa discuțiilor de pace și a estimat - în pofida declarațiilor lui Volodimir Zelenski, care a exclus orice negocieri cu actualul președinte rus - că Ucraina va trebui să negocieze cu acesta "la un moment dat".

Presa internațională remarcă faptul că este pentru prima dată când președintele francez discută doctrina de descurajare nucleară a țării sale.

Declarația sa vine după ce liderul de la Kremlin a anunțat anexarea a patru regiuni ucrainene și a spus că țara sa va utiliza toate forțele și resursele disponibile pentru a apăra ceea ce el a numit "teritoriul rus".

Mulțumirile Kievului pentru Paris, înainte de declarația lui Macron

Înaintea precizărilor făcute de Macron cu privire la Rusia și la un atac nuclear al Moscovei, oficialii guvernamentali de la Kiev au postat pe Twitter un videoclip "de mulțumire" pentru sprijinul francez acordat Ucrainei.

Într-un montaj pe muzică atent aleasă, sunt rulate șabloane vizuale despre "romantismul francez": trandafiri, tablete de ciocolată, îndrăgostiți mână în mână și, bineînțeles, Turnul Eiffel.

Urmează imagini cu piese de artilerie care execută foc după foc și fotografii cu Macron și Zelenski, zâmbitori, față în față.

"Gesturile romantice pot îmbrăca multe forme. Dar dacă vrei să ne câștigi inimile, nimic nu se compară cu artileria autopropulsată de 155 de mm. Mulțumim mult, Franța. Să ne mai trimiteți, vă rugăm", spune textul care însoțește montajul.

Nu este clar dacă acest videoclip ar mai fi fost publicat în cazul în care guvernul ucrainean ar fi știut dinainte ce avea să declare Emmanuel Macron.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron nuclear Rusia Ucraina
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close