Antena 3 CNN Externe MAE belarus: Rusia va invada estul Ucrainei până la sfârşitul acestei luni

MAE belarus: Rusia va invada estul Ucrainei până la sfârşitul acestei luni

MAE belarus: Rusia va invada estul Ucrainei până la sfârşitul acestei luni
07 Mai 2014   •   16:22

Federaţia Rusă va invada teritoriul Ucrainei până la sfârşitul acestei luni. Declaraţia aparţine unui diplomat de rang înalt din Ministerul de Externe belarus, citat de nr2.ru.

Pe de altă parte, comandanţii NATO resping această ipoteză şi spun că pericolul invaziei ruseşti în Ucraina este foarte puţin probabil.
Comandantul suprem al Forţelor aliate NATO în Europa, Generalul Philip Breedlove, nu este pe deplin convins de posibilitatea unei intervenţii militare a Rusiei în Ucraina .

"Kremlinul va încerca să-şi atingă obiectivele prin alte mijloace, nu neapărat printr-o invazie în Ucraina", a declarat Breedlove la începutul acestei săptămâni, citat de Reuters.

"Aş spune că în prezent, nu este cel mai probabilitatea unei eventuale invazii este foarte scăzută. Putin îşi poate atinge ţelurile din estul Ucrainei fără să treacă graniţa cu tancurile. Cred că este mult mai probabil ca Rusia să continue ceea ce face acum, să discrediteze noile autorităţi de la Kiev, să provoace tulburări sociale şi să peveze calea separatiştilor", a declarat liderul militar NATO.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina NATO
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close