Antena 3 CNN Externe MAE: Celula de criză care gestionează situaţia lui Gherguţ a luat notă de difuzarea înregistrării cu acesta

MAE: Celula de criză care gestionează situaţia lui Gherguţ a luat notă de difuzarea înregistrării cu acesta

MAE: Celula de criză care gestionează situaţia lui Gherguţ a luat notă de difuzarea înregistrării cu acesta
02 Iul 2017   •   13:37

Celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia lui Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, a luat notă de difuzarea, duminică, a unui material video cu acesta, afirmă Ministerul Afacerilor Externe.

"Celula de criză interinstituţională care gestionează situaţia cetăţeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea, la data de 02 iulie 2017, a unui material video cu cetăţeanul român Iulian Gherguţ. Lansarea unui astfel de mesaj în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen. Celula de criză interinstituţională lucrează în regim de permanenţă pentru gestionarea situaţiei", spune MAE

Totodată, MAE precizează că autorităţile române menţin legătura şi cu autorităţile competente ale statelor ai căror cetăţeni au fost luaţi ostatici. 

"Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauţia", mai spune MAE.

Filiala Al Qaida din Mali a dat publicităţii o înregistrare video cu şase ostatici străini, între care australianul Arthur Kenneth Elliott, în vârstă de 82 de ani, franţuzoaica Sophie Pétronin şi românul Iulian Gherguţ, a anunţat duminică SITE, un centru american specializat în monitorizarea site-urilor Internet islamiste. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: celula de criza inregistrare MAE
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close