Antena 3 CNN Externe Mafia l-a lansat pe Silvio Berlusconi în afacerile la nivel mare

Mafia l-a lansat pe Silvio Berlusconi în afacerile la nivel mare

Mafia l-a lansat pe Silvio Berlusconi în afacerile la nivel mare
Sursa foto: berlusconi
04 Feb 2010   •   03:42

Mafia a investit puternic în proiectul imobiliar din anii 70 ce i-a dat lui Silvio Berlusconi marele avânt în afaceri. Acuzaţiile că proiectul a fost finanţat de Cosa Nostra din Sicilia au fost făcute într-un tribunal din Palermo de Massimo Ciancimino, fiul şefului mafiot care a fost apropiat de ?şeful şefilor? ai mafiei siciliene, Bernardo Provenzano.
El pretindea în tribunal că tatăl său, Vito Ciancimino, alături de doi alţi mafioţi cu legături în industria construcţiilor, au investit "bani murdari" prin companii paravan în proprietăţilor imobiliare ale lui Berlusconi de la marginea Milanului.
Au existat numeroase speculaţii legate de modul cum tânărul Berlusconi, care provenea dintr-o familie modestă din clasa de mijloc, a ridicat capitalul pentru a finanţa construcţia ambiţiosului său complex de apartamente, cunoscut ca Milano 2, ce includea lacuri, terenuri de tenis, şcoli şi magazine.

Ciancimino a declarat tribunalului: "tatăl meu a diversificat investiţiile pentru a scăpa de anchetatorii anti-mafia. El a considerat că megaproiectul de la Milano este puţin faraonic şi ezita, dar apoi a decis să participe prin diverse companii?.
Avocatul lui Berlusconi, Niccolo Ghedini, a respins categoric afirmaţiile că premierul italian ar fi acceptat bani de la Mafia şi arăta că îl va da în judecată pe Massimo Ciancimino pentru defăimare.
Profitul lui Berlusconi de pe Milano 2 l-a catapultat spre devenirea celui mai bogat om din Italia.
Ciancimino depunea mărturie într-un proces contra unui carabinier care este acuzat că a oferit protecţie lui Provenzano şi l-a ajutat să scape neprins. Provenzano a fost în cele din urmă arestat în aprilie 2006, după ce a fost fugar timp de 43 de ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Cosa Nostra
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close