Mandatul de arestare preventivă al lui Mohamed Morsi, prelungit cu 30 de zile

de M.T.    |    13 Sep 2013   •   16:03
Mandatul de arestare preventivă al lui Mohamed Morsi, prelungit cu 30 de zile

Un tribunal egiptean a decis, vineri, prelungirea mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile în cazul preşedintelui demis Mohamed Morsi, deţinut de armată într-un loc necunoscut şi acuzat de conspiraţie cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas, transmite EFE, citată de Agerpres.

Judecătorul Tribunalului de Apel din Cairo, Hassan Samir, a dispus aceeaşi măsură şi în cazul fostului şef de cabinet al lui Morsi, Refaa al Tahtaui, a anunţat agenţia de ştiri egipteană Mena.

Ambii sunt acuzaţi, în plus, de uciderea unor prizonieri şi responsabili ai poliţiei, de sechestrarea unui responsabil al serviciilor de securitate, de luarea cu asalt şi incendierea închisorii Wadi El Natrum şi atacarea instalaţiilor forţelor de ordine.

Morsi a fost închis la Wadi El Natrun, între ianuarie şi februarie 2011, în timpul revoluţiei care a dus la răsturnarea de la putere a predecesorului său Hosni Mubarak, dar a reuşit să scape la două zile după arestarea sa.

Tahtaui este de asemenea acuzat că a furnizat informaţii importante Hamas pe când lucra la cabinetul prezidenţial.

Magistratul egiptean a cerut totodată arestarea altor opt acuzaţi în acelaşi dosar, în care mai sunt reţinute 13 persoane.

Împotriva lui Morsi au fost pronunţate şi alte decizii de arestare preventivă pentru posibilă insultă adusă puterii judecătoreşti şi pentru presupusa sa implicare în uciderea, arestarea şi torturarea unor manifestanţi, în timpul confruntărilor din luna decembrie, în faţa palatului prezidenţial.

Parteneri
x close