Antena 3 CNN Externe Manifestanţii egipteni au demolat o parte din zidul care înconjoară ambasada Israelului de la Cairo

Manifestanţii egipteni au demolat o parte din zidul care înconjoară ambasada Israelului de la Cairo

Manifestanţii egipteni au demolat o parte din zidul care înconjoară ambasada Israelului de la Cairo
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    09 Sep 2011   •   20:21

Aproximativ 1.000 de manifestanţi din Cairo au început, vineri, demolarea zidului construit în jurul ambasadei Israelului din capitala egipteană, informează AFP.

Manifestanţii s-au adunat în jurul ambasadei în cursul acestei zile şi au început demolarea cu ciocane şi bare metalice. Poliţia egipteană nu a intervenit pentru a-i opri. În rândul manifestanţilor au fost scandate sloganuri ca "Ridică fruntea dacă eşti egiptean", folosite de protestatari în timpul revoltei care a dus la demiterea lui Hosni Mubarak.

Zidul, înalt de 2,5 metri, a fost construit de curând în jurul ambasadei israeliene din Cairo, în urma manifestaţiilor care au avut loc în Egipt în ultimele săptămâni.

Construcţia este o urmare a relaţiilor tensionate dintre cele două ţări. Cinci poliţişti egipteni au fost omorâţi săptămânile trecute, în timp ce autorităţile din Israel urmăreau nişte persoane suspectate pentru atacuri în sudul Israelului, la Eilat. Uciderea ceor cinci poliţişti a atras după sine manifestaţii în faţa misiunii diplomatice.

×
Subiecte în articol: manifestanti Egipt Cairo zid
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close