Antena 3 CNN Externe Manifestanţii ucraineni au ţinut un minut de reculegere pentru Nelson Mandela

Manifestanţii ucraineni au ţinut un minut de reculegere pentru Nelson Mandela

Manifestanţii ucraineni au ţinut un minut de reculegere pentru Nelson Mandela
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Dec 2013   •   09:46
Opozanţii ucraineni care manifestează împotriva deciziei autorităţilor de la Kiev de a renunţa la integrarea europeană în favoarea cooperării cu Rusia, au ţinut vineri un minut de reculegere în memoria fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, a cărui luptă îi inspiră, relatează AFP, conform Mediafax.
Arseni Iaţeniuk, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene proeuropene, a cerut miilor de manifestanţi aflaţi în Piaţa Independenţei din Kiev să ţină un minut de reculegere în memoria omului "care a arătat cum trebuie să se trăiască şi să se acţioneze".
În faţa manifestanţilor adunaţi în centrul Kievului, în pofida frigului de afară, Iaţeniuk a citat celebra frază a lui Mandela, erou al luptei anti-apartheidului: "Întotdeauna un lucru pare imposibil doar până în momentul când este dus la un bun sfârşit".
"Asta ne inspiră, ne demonstrează că suntem pe drumul cel bun", a adăugat el. 
Manifestanţiile proeuropene au loc în Ucraina în decursul a două săptămâni, după de refuzul puterii ucrainene de a semna un acord de asociere cu Uniunea Europeană, în favoarea cooperării cu Rusia. 
Ei cer plecarea de la putere a conducerii actuale, după intervenţia violentă a forţelor de ordine împotriva manifestanţilor, săptămâna trecută.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close