Antena 3 CNN Externe Marea Britanie începe vaccinarea anti-Covid19: "Este un moment istoric"

Marea Britanie începe vaccinarea anti-Covid19: "Este un moment istoric"

Autorităţile britanice dau asigurări că totul este pregătit pentru vaccinarea întregii populaţii. Marea Britanie este cea mai afectată ţară în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de Covid-19.

Marea Britanie începe vaccinarea anti-Covid19: "Este un moment istoric"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    07 Dec 2020   •   17:30

Britanicii numesc ziua de marţi, 8 decembrie, ziua victoriei. Este momentul ales pentru a începe campania de vaccinare anti-Covid-19 a populaţiei.

“Este minunat, este o ocazie extraordinară. Sistemul Naţional Britanic s-a pregătit pe larg pentru punerea în aplicare a celui mai mare program de vaccinare din istoria noastră”, a spus Louise Coughlan, farmacist şef.

Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Filip vor face de asemenea vaccinul

Primele doze au ajuns şi urmează să fie distribuite în teritoriu iar printre primii care vor fi imunizaţi vor fi persoanele în vârstă, personalul azilurilor pentru bătrâni şi cei din serviciul de sănătate. Potrivit unor publicaţii din Regat, regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Filip vor face de asemenea vaccinul.

Vaccinul trebuie depozitat la temperatura de -70 de grade Celsius

Condiţiile de transport prezintă însă provocări logistice importante avertizează autorităţile de la Londra.

Prim-ministrul Boris Johnson a numit procesele de vaccinare "unul dintre cele mai mari eforturi logistice” cu care s-a confruntat vreodată Marea Britanie.

Marea Britanie înregistrează al treilea cel mai mare număr de infecţii din Europa, după Franţa şi Italia, cu peste 1,7 milioane de cazuri şi peste 61.000 de decese cauzate de COVID-19.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Imaginile momentului: Cade grindină în România!
x close