Antena 3 CNN Externe Maria Magdalena, noua protectoare a Ucrainei | Cum a devenit un simbol al rezistenței ucrainene în fața invadatorilor ruși

Maria Magdalena, noua protectoare a Ucrainei | Cum a devenit un simbol al rezistenței ucrainene în fața invadatorilor ruși

Sfânta Javelin sau Maria Magdalena a devenit un simbol al mântuirii şi al speranţei pentru militarii ucraineni. Mema modelul biblic al căinţei ţine în mâini o armă antitanc Javelin, simbol al distrugerii.

Maria Magdalena, noua protectoare a Ucrainei | Cum a devenit un simbol al rezistenței ucrainene în fața invadatorilor ruși
Sursa foto: Hepta | ABACA / Instagram | Saint Jevelin
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2022   •   14:56

O memă care o întruchipează pe Maria Magdalena a devenit virală pe rețelele sociale. În scurt timp, aceasta a devenit un simbol al rezistenței ucrainene în fața invadatorilor ruși, după cum notează Euronews

Arma antitanc Javelin fabricată în SUA este considerată, în aceste zile, una dintre cele mai eficiente arme din arsenalul apărătorilor ucraineni. Întrucât această rezistenţă avea nevoie de un nume i s-a spus "Sfânta Javelin”.

Simbolul o reprezintă pe Mariei Magdalena, cu toate că unele surse ar fi, de fapt, Fecioara Maria. Mema este realizată în stilul icoanelor ortodoxe, dar cu câteva deosebiri fundamentale, precum aura. Aceasta are culoarea albastră și conține un trident galben, simbolu al stemei Ucrainei.

În mâini, aceasta ţine un sistem de lansare Javelin care cântărește peste 22 de kilograme, atunci când e gata de lansare. Cel mai probabil, imaginea are la bază o pictură de artă modernă care o înfăţişează pe Fecioara Maria ţinând în mâini un automat Kalaşnikov, operă expusă în 2013 la muzeul de artă modernă din San Francisco.

Mai mult decât atât, pe Twitter a fost creat inclusiv un cont cu denumirea "Saint Javelin” în care sunt prezentate imagini din timpul actualului război din Ucraina.

Racheta antitanc Javelin ar fi capabilă să penetreze 800 mm de blindaj de oţel omogen laminat. În plus, racheta are opţiunea top-attack, putând fi lansată pe o traiectorie verticală pentru a putea lovi ulterior un tanc de deasupra, unde blindajul este mult mai subţire.

×
Subiecte în articol: Maria Magdalena Rusia Ucraina conflict
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close