Antena 3 CNN Externe Martin Schulz neagă orice fel de blocare a unei investigații penale din România

Martin Schulz neagă orice fel de blocare a unei investigații penale din România

Martin Schulz neagă orice fel de blocare a unei investigații penale din România
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    23 Iun 2014   •   21:23

Acuzațiile la adresa fostului președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, potrivit cărora ar fi blocat o investigație penală în România, sunt total nefondate, se precizează luni într-un comunicat al serviciului de presă al legislativului european, transmite Agerpres.

Reacția vine după ce europarlamentarul român Monica Macovei (PDL) i-a cerut duminică demisia lui Martin Schulz, atât de la șefia Grupului Socialiștilor și Democraților din PE, cât și din Parlamentul European, acuzându-l că ar fi blocat cererea Direcției Naționale Anticorupție de ridicare a imunității fostului europarlamentar român Ovidiu Silaghi, suspectat de fapte de corupție. Macovei a susținut că, "în timp ce ancheta DNA a fost blocată în Parlamentul European, Ovidiu Silaghi a candidat și a dobândit o nouă imunitate, în Parlamentul României".

"Contrar acuzațiilor, că președintele de atunci al Parlamentului European ar fi întârziat procesarea unei cereri făcute de procurorii din România pentru ridicarea imunității de atunci a unui membru al Parlamentului European din România (n.r. Ovidiu Silaghi), acesta (Schulz) a acționat rapid, prompt și astfel și-a îndeplinit sarcinile în totalitate. Domnul Schulz a transmis dosarul în decurs de câteva săptămâni de la primirea cererii originale către Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI). Astfel, președintele Parlamentului European și-a îndeplinit obligațiile la timp și într-o manieră corectă", se menționează în comunicatul difuzat luni de serviciul de presă al Parlamentului European.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close