Antena 3 CNN Externe Martin Schulz rămâne președinte al Parlamentului European până în ianuarie 2017

Martin Schulz rămâne președinte al Parlamentului European până în ianuarie 2017

Martin Schulz rămâne președinte al Parlamentului European până în ianuarie 2017
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Iun 2014   •   21:19

Popularii și social-democrații europeni au convenit din nou să-și împartă președinția Parlamentului European, astfel că în primii doi ani și jumătate acest post va fi deținut de un reprezentant al grupului social-democrat, iar a doua parte a mandatului, ce va începe în ianuarie 2017, va reveni popularilor, relatează AFP citând un comunicat emis marți de cele două grupuri politice.

Candidatul social-democraților pentru acest post este Martin Schulz, în prezent președinte în exercițiu. El este sprijinit de Partidul Social-Democrat german, dar și de cancelarul creștin-democrat Angela Merkel, urmând cel mai probabil să fie ales oficial la sesiunea inaugurală de săptămâna viitoare.

Martin Schulz a fost ales miercuri președintele grupului socialiștilor și democraților din PE, un post pe care l-a mai ocupat și în legislatura care se încheie, înainte de a deveni președintele PE. Grupul popularilor este condus de germanul Manfred Weber, care l-a înlocuit pe francezul Joseph Daul.

Nu se știe deocamdată cine îi va succeda lui Schulz la președinția PE în 2017. Conform unor surse europene acesta ar putea fi Alain Lamassoure, fost ministru francez al bugetului.

×
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close