Antena 3 CNN Externe Mesajul unui eurodeputat extremist polonez în PE: "Eu nu sunt Charlie, dar vreau pedeapsa cu moartea"

Mesajul unui eurodeputat extremist polonez în PE: "Eu nu sunt Charlie, dar vreau pedeapsa cu moartea"

Mesajul unui eurodeputat extremist polonez în PE: "Eu nu sunt Charlie, dar vreau pedeapsa cu moartea"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    12 Ian 2015   •   21:04

Un eurodeputat polonez de extremă-dreapta a lansat o provocare, luni, în plenul Parlamentului Uniunii Europene, afirmând că nu este "Charlie", referire la un slogan difuzat masiv după atacul contra revistei Charlie Hebdo, dar că vrea reintroducerea pedepsei cu moartea, relatează AFP.

Cunoscut pentru derapajele verbale de tip rasist, eurodeputatul polonez Janusz Korwin-Mikke a arătat pe ecranul calculatorului propriu, în plenul Parlamentului European, mesajul în limba engleză: "Eu nu sunt Charlie, dar vreau pedeapsa cu moartea".

Politicianul polonez a afişat acest mesaj în timpul discursului în PE al lui Marine Le Pen, liderul formaţiunii franceze de extremă-dreapta Frontul Naţional.

Sloganul "Eu sunt Charlie" a fost difuzat masiv, din solidaritate, pe reţele de socializare, după atacul terorist comis pe 7 ianuarie la redacţia revistei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.


×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close