Antena 3 CNN Externe Mii de pacienţi, transferaţi în toiul nopţii de la un spital la altul. Pacienţii britanici sunt redistribuiţi precum coletele

Mii de pacienţi, transferaţi în toiul nopţii de la un spital la altul. Pacienţii britanici sunt redistribuiţi precum coletele

Mii de pacienţi, transferaţi în toiul nopţii de la un spital la altul. Pacienţii britanici sunt redistribuiţi precum coletele
de S.T.    |    19 Mar 2014   •   21:29

Mii de pacienţi sunt transferaţi, adesea în toiul nopţii, de la un spital la altul, potrivit unei anchete desfăşurată de cotidianul britanic The Times la 58 de unităţi spitaliceşti din Marea Britanie.

Courrier International informează că serviciile spitaliceşti britanice trec din nou printr-o perioadă nefastă.

"Pacienţii sunt redistribuiţi precum coletele în timpul nopţii", în funcţie de supraaglomerarea diverselor unităţi, îşi exprimă indignarea cotidianul britanic.

În urma unei anchete desfăşurate în 58 de unităţi spitaliceşti din Marea Britanie, The Times raportează că, în 2013, peste 195.000 de persoane spitalizate au fost supuse cel puţin unui transfer în mijlocul nopţii.

The Times precizează că aceste transferuri "sunt susceptibile să prelungească spitalizarea cu durate situate între una şi două zile, din cauza unei discontinuităţi în îngrijirile medicale. Mai mult, date sau dosare medicale ar putea fi rătăcite".

Un profesor de la Universitatea Cambridge, citat de revistă, declară: "Un deces din şapte este cauzat de nivelul ridicat de ocupare a locurilor în spitale".

×
Subiecte în articol: pacienti spitale Marea Britanie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close