Antena 3 CNN Externe Ministerului rus al Apărării susține că armata rusă a distrus 74 de infrastructuri terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Ministerului rus al Apărării susține că armata rusă a distrus 74 de infrastructuri terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei

Armata rusă a distrus 74 de facilități de infrastructură militară în Ucraina, inclusiv 11 aerodromuri și o bază navală, a declarat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Ministerului rus al Apărării susține că armata rusă a distrus 74 de infrastructuri terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei
Sursa foto: Twitter/FMVdBkwakAALcPA
de Alexandra Ionescu    |    24 Feb 2022   •   16:15

„Ca urmare a loviturilor forțelor armate ruse, au fost scoase din funcțiune 74 de obiecte terestre ale infrastructurii militare a Ucrainei, inclusiv 11 aerodromuri ale forțelor aeriene, trei posturi de comandă și o bază pentru forțele navale ale Ucrainei”, a spus Konașenkov, citat de Interfax.

De asemenea, au fost distruse 18 stații radar (RLS) ale sistemelor de rachete antiaeriene S-300 și Buk-M1, a adăugat reprezentantul Ministerului Apărării.

În plus, au fost doborâte un elicopter de luptă și patru vehicule aeriene fără pilot Bayraktar TB-2 de atac.

În dimineața zilei de joi, Ministerul rus al Apărării a anunțat că forțele armate ruse au suprimat apărarea antiaeriană a Ucrainei și au dezactivat infrastructura bazelor aeriene ucrainene.

"Sistemele de apărare aeriană ale forțelor armate ale Ucrainei au fost suprimate. Infrastructura militară a bazelor aeriene ale forțelor armate ale Ucrainei a fost scoasă din funcțiune", a declarat departamentul militar rus într-un comunicat publicat joi.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close