Antena 3 CNN Externe Ministrul norvegian al Apărării a demisionat din cauza unui scandal ce implica o femeie mult mai tânără decât el

Ministrul norvegian al Apărării a demisionat din cauza unui scandal ce implica o femeie mult mai tânără decât el

Guvernul norvegian a anunțat că ministrul apărării, Odd Roger Enoksen, își dă demisia în urma dezvăluirilor că a avut o aventură de ani de zile cu o femeie mult mai tânără.

Ministrul norvegian al Apărării a demisionat din cauza unui scandal ce implica o femeie mult mai tânără decât el
Sursa foto: Twitter/b9AcE
de Alexandra Ionescu    |    09 Apr 2022   •   17:08

„Este o decizie necesară, după ce a apărut această chestiune”, a declarat premierul Jonas Gahr Store la o conferință de presă în care a confirmat că a acceptat demisia domnului Enoksen.

„Am făcut mai multe alegeri proaste și îmi voi cere scuze fără rezerve pentru faptul că acțiunile mele au făcut viața mai dificilă pentru alții”, a declarat Enoksen, în vârstă de 67 de ani, pentru agenția de presă NTB.

Enoksen a început aventura în 2005, când tânăra era încă elevă, și avea de 18 ani, potrivit cotidianului VG.

Clasa ei a mers într-o excursie școlară la parlamentul Norvegiei din capitala Oslo și l-a întâlnit pe politicianul Partidului de Centru, care avea 50 de ani la acea vreme.

După excursia școlară, ea și Enoksen au început ceea ce avea să devină o relație foarte apropiată și sexuală, a scris VG.

Femeia, acum în vârstă de 30 de ani, a detaliat relația lor, spunând că sa fost mpresionată de Enoksen din cauza interesului ei pentru politică și că acesta „și-a folosit puterea și poziția pentru a obține ceea ce își dorea”.

Ea a mai spus că relaţia i-a modelat viaţa timp de 15 ani şi că a simţit ruşine, vinovăţie şi teamă că nimeni nu-i va crede povestea.

Potrivit femeii, s-au întâlnit de cel puțin 12 ori în biroul său între sfârșitul anului 2006 și 2007, în timp ce el era ministrul energiei, unele dintre întâlniri implicând „acte sexuale”.

În timp ce Enoksen a confirmat că tânăra l-a vizitat în biroul lui, a negat totuși că a existat vreun aspect fizic.

El a susținut în schimb că nu au devenit intimi decât după ce a părăsit guvernul în 2007 și a subliniat că relația nu a fost una „în care eu eram într-o poziție de putere asupra ei”.

Premierul Store a declarat reporterilor că Enoksen nu l-a informat despre această afacere înainte de a fi numit ministru al Apărării în urma alegerilor generale de anul trecut, adăugând că informațiile ar fi condus la o „concluzie diferită”.

Store a adăugat că dorește să găsească un nou ministru al apărării cât mai curând posibil.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close