Antena 3 CNN Externe Ministrul rus de externe a explicat că ”operațiunea specială” va permite ucrainenilor să-și determine propriul viitor

Ministrul rus de externe a explicat că ”operațiunea specială” va permite ucrainenilor să-și determine propriul viitor

Președintele Vladimir Putin a decis să desfășoare o operațiune specială în Ucraina, astfel încât locuitorii acestei țări să-și poată determina propriul viitor, eliberați de opresiuni, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unei întrevederi cu ministrul de externe al LPR, Vladislav Deinego și prim-adjunct al ministrului de externe al RPD Serghei Peresada.

Ministrul rus de externe a explicat că ”operațiunea specială” va permite ucrainenilor să-și determine propriul viitor
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Sergey Averin
de Alexandra Ionescu    |    25 Feb 2022   •   12:30

Rusia nu putea rămâne indiferentă la apelurile directe ale șefilor dumneavoastră de stat pentru asistență militară în fața unui agresor. În conformitate cu obligațiile noastre aliate, președintele Putin a decis să conducă o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, astfel încât, eliberați de această opresiune, ucrainenii își pot determina liber viitorul”, a spus ministrul rus.

El a subliniat că NATO și Uniunea Europeană „au acoperit Kievul și în ultimele săptămâni, când și-a propus în cele din urmă să pună mâna cu forța pe Republicie Populare Donețk și Lugansk, a anunțat că nu există nicio alternativă la aderarea la NATO și a început să amenințe că va dobândi arme nucleare. "

Lavrov a mai menționat că partea rusă consideră atitudinea autorităților ucrainene față de locuitorii din Donbass drept genocid. „În toată această perioadă, populația republicilor voastre a fost supusă hărțuirii, bombardării anuale de către regimul de la Kiev, care a pornit în mod deschis pe calea rusofobiei și genocidului”, a spus el.

Este de așteptat ca la aceste discuții reprezentanții ministerelor de externe ale celor trei părți să se discute sarcinile practice care decurg din acordurile încheiate de prietenie, cooperare și asistență reciprocă între Rusia, RPD și LPR.

Într-un discurs rostit înainte de începerea operațiunii militare din Ucraina, Putin a explicat că a luat această decizie pentru a proteja Rusia „de cei care au luat Ucraina ostatică și încearcă să o folosească” împotriva Rusiei și a rușilor. 

El a îndemnat armata ucraineană să nu se supună „juntei anti-populare”, care bate joc de oameni, să depună armele și să plece acasă. Potrivit președintelui, atunci când „această pagină tragică” va fi întoarsă, popoarele celor două țări vor putea merge înainte împreună și nu vor permite nimănui să se amestece în treburile și relațiile lor.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Război Ucraina
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close