Antena 3 CNN Externe Ministrul Apărării din Israel: Armata egipteană se pregăteşte pentru o ofensivă împotriva teroriştilor în Sinai

Ministrul Apărării din Israel: Armata egipteană se pregăteşte pentru o ofensivă împotriva teroriştilor în Sinai

Ministrul Apărării din Israel: Armata egipteană se pregăteşte pentru o ofensivă împotriva teroriştilor în Sinai
de M.T.    |    24 Iul 2013   •   08:54

Armata egipteană şi-a sporit efectivele în Peninsula Sinai şi este pregătită să lanseze o ofensive menită să îi elimine pe militanţii care operează în regiune, a afirmat, marţi, ministrul israelian al Apărării, Moshe Ya'alon, potrivit Xinhua, citată de Agerpres.

„Situaţia din Peninsula Sinai se deteriorează. Primim rapoarte zilnice cu privire la ciocniri între elemente islamiste radicale teroriste şi forţele de securitate egiptene şi ne temem, evident, că ţevile puştilor vor fi îndreptate spre noi”, a declarat Ya'alon, în timpul unei vizite la o unitate militară staţionată în portul Eilat cu ieşire la Marea Roşie.

Marţi, un ofiţer de poliţie egiptean din Sinai a fost împuşcat în timp ce mergea acasă de bărabţi înarmaţi neidentificaţi, a scris agenţia de presă palestiniană Ma'an.

De asemenea, în cursul nopţii, trupele egiptene au schimbat focuri cu militanţi în el-Arish.

Ya'alon a precizat că a aprobat solicitările armatei egiptene de a trimite forţe suplimentare în Sinai, inclusiv blindate şi nave de luptă.

„Observăm o activitate mai efectivă şi mai ofensivă din partea armatei egiptene şi a forţelor de securitate în Sinai în ultimele luni, în special în săptămânile de după schimbarea de regim. Acestea şi-au sporit efectivele şi se pregătesc de o acţiune ofensivă”, a spus ministrul israelian.

Totodoată, Ya'alon şi-a exprimat speranţa că trupele egiptene „vor dovedi provocările ridicate de islamul radical în Sinai”.

×
Subiecte în articol: Egipt teroristi
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close