Antena 3 CNN Externe Ministrul rus de Externe: Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o problemă internă

Ministrul rus de Externe: Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o problemă internă

Ministrul rus de Externe: Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o problemă internă
de M.T.    |    04 Dec 2013   •   15:37

Rusia speră că Ucraina va depăşi criza prin care trece în prezent într-un mod constituţional şi a avertizat împotriva oricărui amestec din afară în situaţia de la Kiev, a declarat, miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu ocazia participării la reuniunea ministerială a Consiliului NATO-Rusia de la Bruxelles, informează Agerpres.

„Sperăm că politicienii ucraineni vor găsi o modalitate pentru a aduce lucrurile pe făgaşul lor normal pe cale constituţională. Noi ne pronunţăm pentru o astfel de evoluţie şi facem un apel ca nimeni să nu intervină din afară în situaţia din Ucraina”, a spus Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse consideră că declaraţiile oferite de oficialii NATO creează o imagine distorsionată a evenimentelor din Ucraina.

„Nu ştiu pentru ce NATO face astfel de declaraţii! Nu ştiu de ce domnul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, răspunde la întrebări privind posibilitatea ca Rusia să trimită trupe în Ucraina! Nu ştiu de ce sunt puse asemenea întrebări! Toate acestea, în opinia mea, creează o imagine distorsionată a evenimentelor”, a precizat ministrul rus de Externe.

Serghei Lavrov este de părere că „astfel de semnale” ar putea „să genereze în capetele inflamate o viziune incorectă a ceea ce întâmplă” în prezent în Ucraina.

„Noi credem că aceasta este o problemă internă a Ucrainei”, a concluzionat Lavrov.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close