Antena 3 CNN Externe Mişcarea Fraţii Musulmani denunţă lovitura de stat din Egipt şi avertizează că protestele vor continua

Mişcarea Fraţii Musulmani denunţă lovitura de stat din Egipt şi avertizează că protestele vor continua

Mişcarea Fraţii Musulmani denunţă lovitura de stat din Egipt şi avertizează că protestele vor continua
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Iul 2013   •   21:05

Mişcarea islamistă Fraţii Musulmani avertizează că va continua protestele paşnice faţă de înlăturarea preşedintelui Mohamed Morsi, denunţând lovitura de stat militară, conform liderului suprem al organizaţiei, Mohamed Badie, relatează postul de televiziune CNN, citat de Mediafax.

„Denunţăm lovitura de stat militară. Vom continua revoluţia pentru reinstaurarea în funcţie a lui Mohamed Morsi. Vom face dreptate", a declarat Badie, într-un discurs rostit la Cairo.

De asemenea, Badie i-a îndemnat pe susţinătorii mişcării să nu se implice în confruntări cu armata.

Potrivit unor surse oficiale, fostul preşedinte Mohamed Morsi este deţinut la o unitate militară a Gărzii Republicane din Cairo.

În momentul de faţă, sute de mii de persoane participă la două mitinguri separate la Cairo, unul în favoarea lui Mahomed Morsi, celălalt împotriva preşedintelui înlăturat de armată.

Confruntări între susţinători şi adversari ai preşedintelui Mohamed Morsi se înregistrează în mai multe oraşe din Egipt, anunţă agenţia de ştiri Mena.

La Cairo, cel puţin trei persoane au fost ucise în schimburi de focuri între susţinători ai preşedintelui demis şi militari ai Gărzii republicane. Incidentele au avut loc în zona Rabaa al-Aadauiya din suburbia Nasr City.

În nordul Peninsulei Sinai, susţinătorii lui Morsi au atacat o clădire guvernamentală în zona El-Arish, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

În oraşul Ismailia, armata a tras focuri de avertisment pentru a-i dispersa pe susţinătorii preşedintelui.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close