Antena 3 CNN Externe Mişcări neaşteptate în Ucraina. Ce se întâmplă cu regiunile care au cerut alipirea de Rusia: "Azi se va lua votul final"

Mişcări neaşteptate în Ucraina. Ce se întâmplă cu regiunile care au cerut alipirea de Rusia: "Azi se va lua votul final"

Mişcări neaşteptate în Ucraina. Ce se întâmplă cu regiunile care au cerut alipirea de Rusia: "Azi se va lua votul final"
de O.P.    |    26 Iun 2014   •   06:43

Sătule să aştepte un răspuns cu privire la cererea de aderare la Federaţia Rusă, autoproclamatele Republici Populare Doneţk şi Luhansk vor să se unească.

Astăzi urmează să aibă loc votul final în cadrul parlamentelor reunite. În acest timp, exodul continuă în estul Ucrainei, unde oraşele înfloritoare cândva au devenit municipalităţi-fantomă din cauza luptelor dintre separatişti şi soldaţii ucraineni.

După ce s-au autoproclamat Republicii şi au cerut aderarea la Federaţia Rusă, regiunile Doneţk şi Luhansk vor să se unească.

Actul a fost deja aprobat, pe rând, de Parlamentul Doneţk şi cel de la Luhansk, iar astăzi va fi supus votului în camerele reunite ale celor două Parlamente. Aversiunea faţă de trupele trimise de Kiev este tot mai aprigă în rândul separatiştilor.

În vreme ce aleşii se luptă în declaraţii, marile oraşe din estul Ucrainei devin pustiite.

Din cei aproape 130 de mii de locuitori, doar câţiva au mai rămas în Sloviansk. Îngroziţi de luptele dintre separatişti şi soldaţii trimişi de Kiev, oamenii au fugit din regiune.

Incidentele sângeroase vin după ce senatul rus a anulat, la cererea lui Vladimir Putin, dreptul preşedintelui Rusiei de a face uz de forţe armate în estul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close