Antena 3 CNN Externe Misiune de salvare umbrită de moartea unui membru al echipei de COMANDO

Misiune de salvare umbrită de moartea unui membru al echipei de COMANDO

Misiune de salvare umbrită de moartea unui membru al echipei de COMANDO
10 Dec 2012   •   12:18

Un ofiţer al trupelor speciale americane a fost ucis, duminică, în timpul unei misiuni de salvare din Afganistan, al cărei scop era eliberarea unui doctor, răpit de către talibani, transmite Reuters.

"Echipele noastre de salvare din Afganistan au eliberat un cetăţean american, într-o misiune caracterizată de curaj, abilitate şi patriotism desăvârşit, calităţi de care trupele noastre dau dovadă în fiecare zi. Din nefericire, am pierdut un membru al echipei speciale. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă acum spre familia sa îndoliată", se arată într-un comunicat oficial remis de Casa Albă.

Dr. Dilip Joseph, care fusese răpit miercurea trecută, a fost salvat duminică seară din mâna talibanilor, într-o misiune întreprinsă în apropierea capitalei, Kabul, precizează o depeşă a forţelor NATO, staţionate în Afganistan.

Generalul John Allen, comandantul forţelor aliate din Afganistan, a ordonat misiunea de salvare atunci când rapoartele serviciilor de informaţii furnizau date conform cărora "Joseph se afla în pericol iminent de moarte".

×
Subiecte în articol: Kabul NATO
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close