Antena 3 CNN Externe Mohammed Morsi şi Ahmed Shafiq s-au calificat în turul doi al prezidenţialelor din Egipt

Mohammed Morsi şi Ahmed Shafiq s-au calificat în turul doi al prezidenţialelor din Egipt

Mohammed Morsi şi Ahmed Shafiq s-au calificat în turul doi al prezidenţialelor din Egipt
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    28 Mai 2012   •   19:40

Candidatul Fraţilor Musulmani, Mohammed Morsi, şi ultimul premier al regimului lui Hosni Mubarak, Ahmed Shafiq, s-au calificat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Egipt, care se va desfăşura în zilele de perioada 16-17 iunie, a confirmat luni Comisia electorală egipteană.

La primul tur de scrutin, rata participării la vot a fost de 46%.

"Niciun candidat nu a obţinut majoritatea absolută. În consecinţă, va fi un al doilea tur de scrutin între Mohammed Morsi şi Ahmed Shafiq (...), care au obţinut cel mai mare număr de voturi" în primul tur, în zilele de 23 şi 24 mai, a anunţat preşedintele Comisiei electorale, Farouq Soltane, potrivit AFP.

Acesta a precizat că Mohammed Morsi a obţinut 5.764.952 de voturi, iar Ahmed Shafiq 5.505.327.

Naţionalistul arab Hamdeen Sabbahi s-a situat pe locul al treilea, cu ceva mai mult de 4,8 milioane de sufragii, urmat de islamistul moderat Abdel Moneim Aboul Foutouh, cu patru milioane de voturi, şi fostul ministru de Externe Amr Moussa, cu peste 2,5 milioane de voturi.

Participarea la al doilea tur de scrutin a atins 46%, peste 23,6 milioane de persoane. Doisprezece candidaţi s-au confruntat în aceste prime alegeri prezidenţiale de după prăbuşirea regimului lui Hosni Mubarak sub presiunea revoltei populare în 2011.

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale Egipt
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close