Antena 3 CNN Externe Morsi vrea să-i dea în judecată pe autorii "loviturii de stat". Avocat: Ceea ce s-a întâmplat a fost o crimă

Morsi vrea să-i dea în judecată pe autorii "loviturii de stat". Avocat: Ceea ce s-a întâmplat a fost o crimă

Morsi vrea să-i dea în judecată pe autorii "loviturii de stat". Avocat: Ceea ce s-a întâmplat a fost o crimă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Noi 2013   •   17:16

Mohamed Morsi, preşedintele islamist egiptean demis şi arestat de armată la începutul lunii iulie, intenţionează să-i dea în judecată pentru "crimă" pe cei pe care îi consideră autorii unei "lovituri de stat", a anunţat avocatul său, citat de AFP.
    
Primul şef de stat ales democratic în Egipt este încarcerat şi judecat mai ales pentru "instigare la uciderea" unor manifestanţi opuşi Guvernului său în 2012, în timp ce Guvernul interimar instalat la putere şi condus de facto de armată a lansat la jumătatea lunii august o represiune necruţătoare şi sângeroasă împotriva susţinătorilor săi.
   
"Preşedintele intenţionează să angajeze o procedură judiciară împotriva loviturii de stat, iar aceasta va fi sarcina echipei sale de apărători într-un viitor apropiat", a declarat pentru presă Mohamed al-Damati, care conduce grupul de avocaţi care l-au vizitat pe Morsi luni în închisoare.
    
"Vor fi depuse plângeri în faţa procurorului general pentru a demonstra că ceea ce s-a întâmplat a fost o crimă", a adăugat el. De asemenea, vor fi înainte recursuri în faţa justiţiei administrative în vederea "anulării acţiunii conduse de generale Abdel Fattah al-Sissi", a conchis avocatul.
    
Generalul Abdel Fattah al-Sissi, comandant-şef al armatei, vicepremier şi ministru al Apărării, este considerat cel mai puternic om al noului regim egiptean. El a anunţat la televiziune, pe 3 iulie, destituirea şi arestarea lui Morsi, constituirea noului guvern şi nominalizarea unui preşedinte interimar, căruia armata i-a încredinţat o foaie de parcurs care prevede revizuirea Constituţiei şi organizarea de alegeri legislative şi prezidenţiale la începutul anului 2014.
  


×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi Egipt lovitura de stat
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close