Antena 3 CNN Externe Moscova aruncă pe masă o condiție de pace cu Kievul, după un an de război

Moscova aruncă pe masă o condiție de pace cu Kievul, după un an de război

Administrația rusă a transmis o condiție care, în opinia Moscovei, ar deschide posibilitatea unor discuții de pace cu Kievul, după un an de război în Ucraina.

Moscova aruncă pe masă o condiție de pace cu Kievul, după un an de război
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Feb 2023   •   13:49

Într-un interviu acordat agenției de stat TASS, ministrul adjunct de Externe Mihail Galuzin (foto) a spus că discuțiile cu privire la Ucraina pot avea loc dacă țările occidentale și regimul de la Kiev "depun armele" și încetează să mai bombardeze orașele rusești.

"Dacă Occidentul și Kievul vor să se așeze la masa negocierilor, ar trebui, înainte de toate, să înceteze să bombardeze orașele rusești și să depună armele. După aceea, va fi posibilă o discuție bazată pe noile realități geopolitice", a precizat diplomatul.

El a adăugat că Rusia este pregătită să urmeze o cale politică și diplomatică pentru a-și atinge obiectivele așa-numitei operațiuni militare speciale în Ucraina.

"Aș dori să reiterez încă o dată că suntem pregătiți să atingem obiectivele operațiunii militare speciale - protejarea locuitorilor din Donbass, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei - prin mijloace politice și diplomatice", a subliniat ministrul rus.

Citește și: Vladimir Putin, discurs de cinci minute pe stadionul Lujniki: "Să strigăm de trei ori ura! Suntem de neînvins!"

Galuzin susține însă că o astfel de abordare este împiedicată de "poziția absolut neconstructivă" a regimului de la Kiev, care, "instigat de Occident", și-a declarat în mod deschis opțiunea pentru înfrângerea militară a Rusiei pe câmpul de luptă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Occidentul nu manifestă nicio disponibilitate pentru inițiative de pace în Ucraina.

În octombrie anul trecut, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a emis un decret prin care a interzis orice discuții cu Moscova cât timp Rusia este condusă de Vladimir Putin.

×
Subiecte în articol: Mihail Galuzin pace Rusia Ucraina
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close