Antena 3 CNN Externe Ce a pățit un bărbat care purta pantofi albastru cu galben, la Moscova

Ce a pățit un bărbat care purta pantofi albastru cu galben, la Moscova

Un bărbat de 40 de ani care purta pantofi sport în culorile albastru și galben - specifice drapelului ucrainean - a fost "eroul" unui incident în centrul Moscovei.

Ce a pățit un bărbat care purta pantofi albastru cu galben, la Moscova
Sursa foto: Twitter @nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2022   •   18:41

Publicația The Insider, citată de Nexta, menționează că bărbatul a fost reținut sub acuzația de participare la un miting neautorizat.

Ilia Utkin, avocatul celui reținut, a declarat pentru The Insider că poliția a considerat încălțămintea bărbatului drept "un mijloc de agitație".

Incidentul s-a petrecut în data de 6 martie.

Potrivit avocatului, clientul său fusese în ziua respectivă la un centru comercial din centrul orașului pentru a cumpăra cadouri pentru soția și fiica sa.

Poliția l-a arestat în piața Teatralnaia și l-a dus la sediul din Lianozovo.

Acolo, i-a fost întocmit un proces-verbal în care s-a menționat că persoana reținută a strigat lozinci într-un grup de persoane care participau la un miting neautorizat

Instanța l-a amendat cu 10.000 de ruble (circa 115 euro). 

Bărbatul urmează să facă apel.

Poliția rusă, ochii cât cepele la "Mir"

The Insider notează că numeroși cetățeni ruși au fost reținuți, amendați sau chiar arestați și puși sub acuzare pentru acțiuni pe care poliția le-a considerat proteste anti-război.

Între numeroasele astfel de incidente, unele sunt de-a dreptul hilare și subliniază atât inventivitatea protestatarilor, cât și suspiciunea extremă a agenților ruși de poliție.

Astfel, potrivit sursei citate, un protestatar a fost reținut la Moscova în data de 2 aprilie, în timp ce ținea în mână un pachet de șuncă Miratorg, marca produsului fiind tăiată astfel încât să lase vizibile doar primele trei litere.

Iar pe 28 martie, un protestatar, deținător al unui card bancar "Mir", a fost reținut lângă stația de metrou Lubyanka din capitala rusă.

"Mir" înseamnă "pace" în limba rusă.

×
Subiecte în articol: pantofi Ucraina Moscova Ilia Utkin
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close