Antena 3 CNN Externe După o a doua rundă de bombardamente, Moscova este pregătită să discute cu Kievul despre statutul neutru al Ucrainei

După o a doua rundă de bombardamente, Moscova este pregătită să discute cu Kievul despre statutul neutru al Ucrainei

Moscova este pregătită să negocieze cu conducerea Ucrainei asupra statutului neutru al acestei țări și a refuzului de a plasa arme pe teritoriul acesteia, a declarat reporterilor secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

După o a doua rundă de bombardamente, Moscova este pregătită să discute cu Kievul despre statutul neutru al Ucrainei
Sursa foto: Twitter/nbc news
de Alexandra Ionescu    |    24 Feb 2022   •   13:39

"Președintele (Putin ) și-a formulat viziunea despre ceea ce ne-am aștepta de la Ucraina pentru ca "problemele conceptuale" roș-liniare să fie rezolvate.

Acesta este un statut neutru, acesta este un refuz de a desfășura arme", a clarificat el.

„Iată întrebarea: este gata conducerea Ucrainei pentru asta?

La întrebarea dacă Rusia este acum pregătită să discute cu conducerea Ucrainei pe această temă, Peskov a spus: „Dacă conducerea Ucrainei este gata să vorbească despre asta, și Moscova este”.

Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare în Ucraina, al cărei scop este eliberarea poporului țării de „junta antipopulară”.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia.

Peskov a explicat că nu este un război care se desfășoară în Ucraina, ci o operațiune specială, al cărei scop este denazificarea țării și demilitarizarea în interesul securității Rusiei, potrivit Interfax.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close