Moscova pune la cale un "atac psihologic". "Teroriştii îmbracă hainele jurnaliştilor şi păcălesc populaţia"

de O.P.    |    29 Aug 2014   •   07:01
Moscova pune la cale un "atac psihologic". "Teroriştii îmbracă hainele jurnaliştilor şi păcălesc populaţia"

Serviciile speciale ale Rusiei folosesc în mod activ reţele de socializare, pentru a dezinforma şi a crea panică în rândul ucrainenilor, a denunţat joi şeful Serviciului ucrainean de securitate (SBU), Valentin Nalivaicenko, citat de agenţia Interfax.

El a acuzat Moscova că desfăşoară "un atac psihologic" în Ucraina prin intermediul unor "complici ai teroriştilor (insurgenţilor), care pretind că sunt jurnalişti".

Nalivaicenko a informat că serviciile ruse folosesc reţele de socializare, adrese electronice şi numere de telefon mobil ale ceţăţenilor ucraineni, cu scopul de a "crea panică" în rândul acestora.

"Ele (serviciile speciale) transmit informaţii false, provoacă panică, pentru a destabiliza situaţia în ţara noastră", a subliniat el.

"Vreu să vă informez că, în prezent, ruşii folosesc în mod cinic şi josnic reţeaua de socializare Facebook. Ne-am adresat în repetate rânduri către conducerea acestei reţele, dar nu am reuşit să soluţionăm nimic", a afirmat şeful SBU, adăugând că "ruşii piratează sau blochează conturi ale ucrainenilor pentru a disemina informaţii false".

Nalivaicenko a menţionât că partea ucraineană a finalizat negocierile cu compania Google pentru a contracara acţiunile Moscovei.

x close