Antena 3 CNN Externe Moscova recomandă Occidentului să-şi "atenueze" atitudinea faţă Siria

Moscova recomandă Occidentului să-şi "atenueze" atitudinea faţă Siria

Moscova recomandă Occidentului să-şi "atenueze" atitudinea faţă Siria
Sursa foto: Preşedintele sirian, Bashar al-Assad (stânga) alături de adjunctul Ministerului de Externe Rus. Foto: aljazeera
16 Mar 2012   •   15:07

Declaraţiile recente ale Occidentului, conform cărora regimul sirian condus de Bashar al-Assad este neligitim, sunt de neacceptat, potrivit lui Mikhail Bogdanov, adjunctul Ministrului de Externe Rus.

Atitudinea anti-Assad nu poate încuraja un acord de pace într-o ţară măcinată de conflicte interne. "Asemenea opinii sunt contraproductive. Ele dau semnale false opoziţiei, care nu mai vrea să se aşeze la masa dialogului, sperând că ajutorul va veni din partea NATO şi a Occidentului, aşa cum s-a procedat şi în Libia" a mai spus Bogdanov.

"Noi credem că acest scenariu este absolut inadmisibil, pentru că va avea consecinţe grave asupra Siriei şi pentru stabilitatea din regiune", a mai spus oficialul rus.

Diplomatul a condamnat şi decizia recentă a Arabiei Saudite de a-şi închide ambasada din Damasc, afirmând că acest lucru vine în contradicţie cu încercarea de detensionare a situaţiei delicate din Siria.

Patru state membre ale Consiliului de Cooperare din Golful Persic, Qatar, Kuweit, Oman şi Emiratele Arabe Unite, au anunţat că îşi vor retrage misiunile diplomatice de la Damasc. Bahrain, de asemenea stat membru al acestui Consiliu, şi-a închis ambasada din Siria la începutul acestei luni.

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria NATO occident Moscova
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close