Antena 3 CNN Externe Mutare surpriză pe tabla de şah siriană: "Ar trebui să-i implicăm şi pe iranieni!"

Mutare surpriză pe tabla de şah siriană: "Ar trebui să-i implicăm şi pe iranieni!"

Mutare surpriză pe tabla de şah siriană: "Ar trebui să-i implicăm şi pe iranieni!"
Sursa foto: Foto: Reuters
24 Ian 2013   •   17:35

Adjunctul ministrului de externe rus, Gennady Gatilov, a făcut un apel către comunitatea internaţională, de a acorda Teheranului o şansă de a participa la soluţionarea conflictului din Siria.

Oficialii de la Moscova sunt încrezători că Republica Islamică "poate şi trebuie să joace un rol pozitiv" în găsirea unei metode politice pentru a pune căpăt violenţelor din Siria, a declarat, joi, diplomatul rus.

În ciuda sancţiunilor de ordin economic, impuse regimului Ahmadinejad, pe fondul neînţelegerilor de cooperare cu inspectorii nucleari ai ONU, Rusia este sigură că Teheranul, care menţine relaţii strânse cu regimul Al Assad, poate deţine un rol cheie pentru o soluţionare rapidă a crizei.

"Ar trebui să-i implicăm pe iranieni şi nu să-i izolăm. Ei reprezintă un element esenţial în arhitectura securităţii regionale. Avem o impresie puternică că Iranul este gata să contribuie în constructiv la rezolvarea conflictului", a menţionat Gatilov.

Siria consideră Iranul ca fiind aliatul său cel mai apropiat, după ce a susţinut Teharanul în războiul de opt ani cu Irak (1980 - 1988).
Cele două state au rămas de atunci partenere de încredere în regiune.

×
Subiecte în articol: Siria Moscova Teheran
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close