Antena 3 CNN Externe Napoli. Medicii se tem că gunoaiele ar putea răspândi gaze toxice

Napoli. Medicii se tem că gunoaiele ar putea răspândi gaze toxice

Napoli. Medicii se tem că gunoaiele ar putea răspândi gaze toxice
19 Ian 2008   •   12:06

Situaţia gunoaielor din Napoli nu mai este doar o chestiune de estetică. Medicii italieni efectuează în prezent analize de sânge locuitorilor din regiune, de teamă că deşeurile ar putea răspândi unele toxine, considerate echivalentul unei „bombe chimice”. În plus, o bacterie care a infestat sursele de apă din zonă ameninţă producţia unuia dintre cele mai faimoase produse italiene, brânza mozzarella.

Medicii din Napoli au început să fie îngrijoraţi de starea de sănătate a locuitorilor, după ce gunoaiele oraşului nu au mai fost colectate de pe străzi. Personalul medical a început deja să efectueze analize de sânge populaţiei din regiune. Există temerea tot mai mare că deşeurile ar putea răspândi unele toxine al căror efect ar echivala cu o „bombă chimică”. Îngrijorarea este justificată de faptul că dioxinele, emanate prin descompunerea sau arderea gunoaielor, sunt cancerigene.

În cea de-a patra săptămână de la declanşarea crizei, recunoscută de-acum şi pe plan internaţional, în oraş s-au adunat circa 200.000 de tone de gunoi. Problema deşeurilor nu afectează însă doar populaţia din Napoli, ci şi localităţile din apropiere. În Accera, o regiune agricolă aflată la circa 16 km de Napoli, unde va fi deschis un nou incinerator, localnicii se tem că animalele consumă apă şi iarbă contaminată. Astfel că şi producţia de mozzarella este pusă acum în pericol, iar fermierii italieni se aşteaptă să fie despăgubiţi de guvern.

Colectarea gunoaielor a fost supendată luna trecută, după ce gropile de depozitare a acestora au fost declarate pline.

Antena 3

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close