Antena 3 CNN Externe National Geographic schimbă harta: "Ea se prezintă aşa cum este în realitate, nu cum ar vrea unele persoane să fie"

National Geographic schimbă harta: "Ea se prezintă aşa cum este în realitate, nu cum ar vrea unele persoane să fie"

National Geographic schimbă harta: "Ea se prezintă aşa cum este în realitate, nu cum ar vrea unele persoane să fie"
19 Mar 2014   •   15:51

Experţii americani ai National Geographic Society (NGS) au anunţat că vor redesena harta lumii pentru a prezenta Crimeea ca fiind teritoriu rusesc.

Liderii editoriali, juridici şi cartografi ai celebrei reviste s-au întâlnit marţi pentru a discuta modalitatea de prezentare a statului politic al Peninsulei Crimeea.

Juan Jose Valdes, geograful principal al organizaţiei, a declarat că "harta lumii se prezintă aşa cum este ea în realitate, nu cum ar vrea unele persoane să fie".

"Aşa cum se cunoşte, se întâmplă uneori că hărţile noastre să nu fie privite într-o lumină favorabilă de către anumiţi indivizi, care propria lor perspectivă", spune Valdes.

Cartografii National Geographic au fost de acord să indice temporar Crimeea ca fiind teritoriu cu statut special, la fel cum se întâmplă şi în cazul altor teritorii contestate, cum ar fi Fâşia Gaza sau Cisiordania.
Dar după ce decretul semnat ieri de preşedintele rus, Vladimir Putin, privind anexarea Crimeei, va fi aprobat de către parlamentul de la Moscova, NGS va include regiunea ca pe un teritoriu aparţinând în totalitate Federaţiei Ruse, adaugă geograful.

×
Subiecte în articol: Crimeea Vladimir Putin
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close