Antena 3 CNN Externe NATO: Anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia este ilegală şi nelegitimă

NATO: Anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia este ilegală şi nelegitimă

NATO: Anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia este ilegală şi nelegitimă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Mar 2014   •   08:26

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a condamnat alipirea "ilegală" a Peninsulei Crimeea la Rusia şi a îndemnat Moscova şi Kievul la "reţinere", după moartea unui militar ucrainean, relatează AFP.

"Rusia a ignorat toate apelurile de a se întoarce la respectarea dreptului internaţional şi continuă să coboare pe o cale periculoasă", a precizat Rasmussen, citat într-un comunicat.

"Nimic nu poate justifica prelungirea unei astfel de politici, care nu poate decât să sporească izolarea internaţională a Rusiei", a adăugat el.
   
"Anexarea Crimeii este ilegală şi nelegitimă şi (statele) aliate (din cadrul) NATO nu o vor recunoaşte", a avertizat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, declarându-se "profund îngrijorat" în legătură cu moartea unui militar ucrainean în urma unui atac armat la o unitate militară din Simferopol, capitala Crimeei.
   
"Este urgent ca toate părţile să dea dovadă de reţinere şi să ia toate măsurile posibile pentru a evita o continuare a escaladării", a subliniat Rasmussen.
  
Crimeea a fost alipită, marţi, Rusiei, printr-un acord semnat la Moscova de Vladimir Putin şi autorităţile separatiste din peninsula ucraineană.
 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close