Antena 3 CNN Externe NATO: Avem dovezi privind suplimentarea efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina

NATO: Avem dovezi privind suplimentarea efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina

NATO: Avem dovezi privind suplimentarea efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina
14 Iul 2014   •   22:24
NATO denunţă suplimentarea efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina şi consideră că acesta este "un pas înapoi în efortul pentru detensionarea situaţiei", relatează AFP.

"Începând de la jumătatea lunii iunie, avem dovezi privind sosirea progresivă a mii de militari ruşi în apropierea frontierei Ucrainei", declară un oficial NATO.

"În momentul de faţă, există între 10.000 şi 12.000 de militari ruşi în această zonă", comparativ cu circa 40.000 în luna mai, precizează oficialul citat.

"Numărul efectivelor ruse scăzuse la circa 1.000 la jumătatea lunii iunie, dar, între timp, ruşii au consolidat din nou prezenţa de-a lungul frontierei. Acesta nu este un pas în direcţia cea bună. Este un pas înapoi în efortul pentru detensionarea situaţiei", adaugă oficialul NATO.

"Alianţa Nord-Atlantică cere din nou Rusiei să retragă trupele de la frontiera ucraineană, să înceteze susţinerea separatiştilor proruşi, să nu mai permită intrarea în Ucraina a combatanţilor, a fondurilor şi armelor, să înceteze toate activităţile destabilizatoare", subliniază NATO.

 

×
Subiecte în articol: NATO Proteste Ucraina Ucraina
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close