Antena 3 Externe Ce decizie a luat NATO pentru a ajuta Turcia să-și protejeze spațiul aerian

Ce decizie a luat NATO pentru a ajuta Turcia să-și protejeze spațiul aerian

de S.T.    |    27 Dec 2015   •   21:16
Ce decizie a luat NATO pentru a ajuta Turcia să-și protejeze spațiul aerian

NATO va desfășura avioane de supraveghere în Turcia pentru a ajuta această țară membră să-și protejeze spațiul aerian, așa cum s-a angajat Alianța Nord-Atlantică la începutul lunii decembrie, potrivit unui anunț făcut de guvernul german, citat de AFP.

„Este prevăzut un transfer provizoriu de avioane de recunoaștere AWACS de la baza Geilenkirchen către baza avansată de la Konya”, în sudul Turciei, nota pe 18 decembrie Ministerul Apărării german, într-o informare dezvăluită duminică de presă.

În acest text, adresat Comisiei de apărare din Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), Ministerul Apărării amintește că Berlinul furnizează NATO „30% din personalul” celor 17 avioane AWACS aflate la Geilenkirchen.

Deși această decizie presupune trimiterea de soldați germani în străinătate, guvernul nu ia în calcul să ceară avizul Bundestagului pe motiv că este vorba despre un simplu ajutor pentru supravegherea spațiului aerian și nu de o ofensivă armată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close