Antena 3 CNN Externe NATO: În această perioadă de austeritate, reducerea bugetelor pentru apărare ar fi o opţiune greşită

NATO: În această perioadă de austeritate, reducerea bugetelor pentru apărare ar fi o opţiune greşită

NATO: În această perioadă de austeritate, reducerea bugetelor pentru apărare ar fi o opţiune greşită
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
02 Feb 2013   •   13:21

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, le-a cerut sâmbătă statelor europene să nu folosească retragerea forţelor combatante ale NATO din Afganistan ca o scuză pentru a-şi reduce cheltuielile militare.

'Trebuie să construim pe ceea ce am obţinut în teatrele de operaţiuni cum ar fi cel din Afganistan - şi nu este vorba de bani, aşa cum unii ar putea percepe ca fiind un dividend post-ISAF (Forţa internaţională de asistenţă pentru securitate în Afganistan)', a spus Anders Fogh Rasmussen, la cea de-a 49-a Conferinţă de Securitate de la München, conform AFP, citată de pesurse.ro.

Şeful NATO a avertizat că orice reduceri ale bugetelor pentru apărare vor duce la o mai mare insecuritate în viitor.

'În acestă perioadă de austeritate, aceasta pare o opţiune atractivă. Dar ar fi o opţiune greşită', a afirmat Anders Fogh Rasmussen.

Acesta a adăugat că, din 2001, cota SUA în cheltuielile de apărare ale NATO a crescut de la 63% la 72%, în timp ce majoritatea statelor europene şi-au redus bugetele pentru apărare.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close