Antena 3 CNN Externe NATO îşi testează forţa de reacţie în Europa. Exerciţiile au început în Republica Cehă

NATO îşi testează forţa de reacţie în Europa. Exerciţiile au început în Republica Cehă

NATO îşi testează forţa de reacţie în Europa. Exerciţiile au început în Republica Cehă
Sursa foto: Foto:cepa.org
07 Apr 2015   •   22:25

Exerciţiul Nobel Jump care are ca scop testarea forţei de reacţie a NATO în Europa a început marți în apropiere de Chrudim, în centrul Republicii Cehe, informează Agerpres.

Exercițiul, care se desfășoară simultan în Olanda şi Republica Cehă, se înscrie în cadrul creării unei forțe interarme de reacție foarte rapidă (Very high readiness joint task force—VJTF), decisă în 2014 de șefii de stat și de guvern din țările aliate, în principal ca urmare a crizei din Ucraina.

La primul exercițiu, care va avea loc joi, participă 150 de membri ai unui batalion aeropurtat ceh.

"Exercițiul este axat pe desfășurarea unității într-un termen fixat și se va încheia în momentul în care unitatea va fi pregătită pentru transferul său strategic, aerian și terestru", a declarat purtătoarea de cuvânt a Statului-Major, Jana Ruzickova.

Această forță va trebui să fie capabilă să ajungă la locul unei crize sau agresiuni externe în termen de 48 de ore până la 7 zile.

Un exercițiu mai spectaculos, Nobel Jump 2, va fi organizat între 9 și 19 iunie pentru "testarea capacității de a desfășura trupe aliate din Germania, Olanda, Norvegia și din Republica Cehă".

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close