Antena 3 CNN Externe NATO monitorizează mişcările militare ruse cu avioane care survolează România şi Polonia

NATO monitorizează mişcările militare ruse cu avioane care survolează România şi Polonia

NATO monitorizează mişcările militare ruse cu avioane care survolează România şi Polonia
02 Mai 2014   •   17:49

Alianţa Nord-Atlantică urmăreşte cu atenţie situaţia militară din Ucraina cu ajutorul avioanelor de recunoaştere AWACS care patrulează în spaţiul aerian al României şi în cel al Poloniei, afirmă un oficial NATO, citat de postul canadian CBC.
   
Avioane NATO de tip Boeing 707, dotate cu tehnologie AWACS, continuă să urmărească mişcările de trupe de la graniţele Ucrainei, a precizat maiorul NATO Charles Riffou, membru al Forţelor Aeriene canadiene.
   
"Trupele ruse efectuează exerciţii, noi le monitorizăm. De asemenea, au mobilizat unele nave mari în regiune, pentru a capta informaţii despre ce face partea cealaltă. În acest moment, este un joc de-a şoarecele şi pisica", a subliniat Charles Riffou.
   
Tehnologia Sistemului Aerian de Avertizare şi Control (AWACS) permite avioanelor NATO să obţină date radar pe o rază de până la 400 de kilometri, mai lungă decât a sistemelor de monitorizare de la sol.
   
Potrivit Alianţei Nord-Atlantice, aproximativ 40.000 de militari ruşi sunt staţionaţi la frontierele de est ale Ucrainei, în contextul operaţiunilor armatei ucrainene împotriva miliţiilor proruse.

×
Subiecte în articol: NATO Rusia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close