Antena 3 CNN Externe NATO nu a fost implicată în loviturile aeriene asupra poziţiilor grupării Stat Islamic din Siria

NATO nu a fost implicată în loviturile aeriene asupra poziţiilor grupării Stat Islamic din Siria

NATO nu a fost implicată în loviturile aeriene asupra poziţiilor grupării Stat Islamic din Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    23 Sep 2014   •   13:26

NATO a anunţat, marţi, că nu a fost implicată în loviturile aeriene desfăşurate în cursul dimineţii asupra poziţiilor din Siria ale grupării jihadiste Stat Islamic, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

„Nu există nicio implicare a NATO” în aceste raiduri, a declarat un oficial al Alianţei Nord-Atlantice.

Pentagonul anunţase anterior că armata americană şi forţe ale unor ţări aliate au efectuat, pentru prima oară, raiduri aeriene contra unor poziţii ale grupării jihadiste Stat Islamic în Siria.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, nu a precizat locurile în care au avut loc atacurile, dar se pare că acestea au vizat zona oraşului Raqa, care este de facto centrul puterii SI, şi frontiera dintre Siria şi Irak.

Provincia Raqa este principalul bastion al SI în Siria, organizaţia controlând mare parte din estul ţării, în special provincia petrolieră Deir Ezzor şi o porţiune extinsă din frontiera cu Turcia.

Înainte de operaţiune, SUA au informat Damascul cu privire la raidurile aeriene.

„Americanii au informat reprezentanţii Siriei la Naţiunile Unite că vor fi efectuate raiduri împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic la Raqa”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe din Siria.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, loviturile aeriene au vizat şi Frontul Al-Nosra, filiala siriană a reţelei teroriste internaţionale Al-Qaida, 30 de membri ai grupării fiind ucişi în aceste acţiuni.

×
Subiecte în articol: NATO Pentagon Stat Islamic Siria
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close