Antena 3 CNN Externe NATO nu îşi va extinde implicarea în Siria, în afară de a apăra Turcia

NATO nu îşi va extinde implicarea în Siria, în afară de a apăra Turcia

NATO nu îşi va extinde implicarea în Siria, în afară de a apăra Turcia
de M.T.    |    06 Sep 2013   •   18:11

Alianţa Nord-Atlantică nu îşi va spori rolul în conflictul sirian în afară de a oferi o platformă de dezbatere pentru statele sale membre şi a lucra în vederea apărării Turciei, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt al NATO, potrivit RIA Novosti, citată de Agerpres.

„NATO reprezintă un forum foarte important pentru consultare între alţii săi, iar acum şi cu partenerii săi. Este un lucru important', a explicat Robert Pszczel, director al biroului de informare al Alianţei din Moscova.

„Al doilea element este ceea ce facem în sensul protejării şi apărării membrilor NATO care sunt vecini cu Siria, mă refer la Turcia”, a continuat el.

„Pentru aceasta, am mutat baterii Patriot acolo”, a explicat Pszczel.

NATO a fost de acord să desfăşoare rachete Patriot de-a lungul graniţei turco-siriene în decembrie, ca replică la o solicitare formală a Turciei în acest sens.

Şase baterii de rachete Patriot sunt în prezent operaţionale în sudul Turciei, apărând circa 3,5 milioane de persoane împotriva unor eventuale atacuri cu rachete, conform unui comunicat publicat pe site-ul NATO.

„Această desfăşurare de forţe este pur defensivă şi reprezintă o demonstraţie concretă a solidarităţii şi hotărârii Alianţei”, potrivit aceleiaşi surse.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close