Antena 3 CNN Externe NATO nu va modifica acordul de cooperare cu Rusia: Ne așteptăm ca Rusia să respecte principiile de bază ale acestui act

NATO nu va modifica acordul de cooperare cu Rusia: Ne așteptăm ca Rusia să respecte principiile de bază ale acestui act

NATO nu va modifica acordul de cooperare cu Rusia: Ne așteptăm ca Rusia să respecte principiile de bază ale acestui act
Sursa foto: foto: AGERPRES
20 Mai 2014   •   12:55

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat luni că Alianța Nord-Atlantică nu intenționează să modifice acordul-cadru de cooperare cu Rusia, informează AGERPRES.

''În acest moment, eu nu prevăd nicio solicitare NATO de schimbare a conținutului Actului Fondator NATO-Rusia, însă ne așteptăm de asemenea ca Rusia să respecte principiile de bază ale acestui act'', a declarat șeful NATO, la o conferință de presă la Bruxelles.

Actul fondator privind relațiile mutuale, cooperarea și securitatea a fost semnat de NATO și Rusia la Paris în 1997. În cadrul acordului, cele două părți s-au angajat să ''construiască împreună o pace durabilă în spațiul euro-atlantic pe baza principiilor democrației și securității''.

În aprilie, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat NATO că a încălcat principiile acordului prin intensificarea patrulelor aeriene la frontiera sa de vest și în zona Mării Negre. Rasmussen a răspuns susținând că acuzația provine dintr-o 'interpretare nefondată' a acordului.



×
Subiecte în articol: NATO Rusia
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close