Antena 3 CNN Externe NATO: O mie de militari ruşi se află în continuare pe teritoriul Ucrainei

NATO: O mie de militari ruşi se află în continuare pe teritoriul Ucrainei

NATO: O mie de militari ruşi se află în continuare pe teritoriul Ucrainei
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Sep 2014   •   16:49

O sursă din cadrul NATO anunţă că "aproximativ o mie de soldaţi ruşi se află în continuare" în estul Ucrainei, "cu un număr substanţial de echipamente", iar alţi 20.000 sunt în continuare mobilizaţi de-a lungul frontierei dintre cele două ţări, relatează AFP.
   
Potrivit preşedintelelui ucrainean Petro Poroşenko, majoritatea trupelor ruse a părăsit Ucraina. "Conform ultimelor informaţii pe care le-am primit de la serviciile noastre de informaţii, 70 la sută dintre forţele ruse au fost retrase", a declarat preşedintele în Consiliul de miniştri, conform site-ului Preşedinţiei.

"Noi nu avem informaţii în acest sens", a subliniat sursa din cadrul NATO, precizând că, dacă retragerea trupelor ruse se confirmă, "ar fi un prim pas în direcţia bună".
   
Autorităţile de la Kiev şi rebelii proruşi au semnat, vineri, un armistiţiu, însoţit de un acord de retragere a trupelor şi un schimb de prizonieri, la finalul unei reuniuni la Minsk, capitala Belarusului. Viitorul statut al republicilor proclamate unilateral de insurgenţi la Doneţk şi Lugansk nu a fost discutat.

×
Subiecte în articol: NATO Petro Porosenko
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close