Antena 3 Externe NATO suplimentează forţele militare din Europa. "Acesta este doar începutul"

NATO suplimentează forţele militare din Europa. "Acesta este doar începutul"

26 Mar 2015   •   22:29
NATO suplimentează forţele militare din Europa. "Acesta este doar începutul"
Sursa foto: Foto: theafghanistanexpress.com

Alianţa Nord-Atlantică va suplimenta prezenţa militară în Europa, în special în statele estice, în contextul investiţiilor făcute de Rusia şi China în echipament militar, a anunţat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Sunem pe cale să aplicăm cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după încheierea Războiului Rece", a declarat Jens Stoltenberg, citat de Euronews.

"Acesta este doar începutul" modului de adaptare la noile realităţi de securitate din Europa, a explicat Stoltenberg cu ocazia unui seminar desfăşurat în Statele Unite.

Strategia viitoare a NATO va viza contracararea modelului de "război hibrid" - o combinaţie de tehnici de război convenţionale, de gherilă urbană şi cibernetice folosită în prezent în estul Ucrainei, a precizat Stoltenberg.

"NATO trebuie să intensifice sistemele de alertă rapidă situaţională, pentru a şti când avem de-a face cu un atac. Tehnicile hibride încearcă să profite de orice deficienţă", a explicat Stoltenberg.

Secretarul general NATO a îndemnat ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele apărării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close