Antena 3 CNN Externe Ucrainenii au lovit o mare navă a rușilor, vineri dimineața: ”A suferit avarii grave!”

Ucrainenii au lovit o mare navă a rușilor, vineri dimineața: ”A suferit avarii grave!”

Surse ucrainene au declarat pentru CNN că, în timpul atacului asupra unei baze navale ruse în apropiere de portul Novorossiysk, de la Marea Neagră, o navă mare a marinei ruse a fost lovită.

Ucrainenii au lovit o mare navă a rușilor, vineri dimineața: ”A suferit avarii grave!”
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    04 Aug 2023   •   12:11

O dronă încărcată cu 450 de kilograme de exploziv TNT ar fi lovit nava, la bordul căreia se aflau aproximativ 100 de militari ruși. 

„În urma atacului, nava rusă a suferit avarii grave și nu își mai poate îndeplini sarcinile”, a spus sursa. 

Atacul asupra navelor rusești în portul Novorossiysk, de vineri, a fost efectuat în cadrul unei operațiuni comune a Serviciului de Securitate al Ucrainei cu Marina Ucraineană, mai spun sursele citate de CNN.  

Videoclipurile de pe rețelele sociale și de pe mai multe conturi ale unor bloggeri ruși par să identifice nava remorcată drept nava de război ”Olenegorsky Gornyak”. 

Ce spune Moscova  

Într-o declarație făcută vineri dimineața, Ministerul rus al Apărării a declarat că două bărci fără echipaj au vizat baza navală Novorossiysk din provincia Krasnodar, dar atacul a fost respins de navele rusești. 

Ministerul a mai spus că a doborât 10 drone ucrainene peste Crimeea. 

Bază navală rusă din Marea Neagră, atacată cu drone

Drone ucrainene au atacat vineri dimineața o bază navală rusă în apropiere de portul Novorossiisk de la Marea Neagră, un important centru pentru exporturile rusești, și au fost distruse de nave de război rusești, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Atacul a determinat reprezentanții portului Novorossiisk să oprească temporar toate mișcările de nave, potrivit Caspian Pipeline Consortium, care operează un terminal petrolier în port.

Utilizatorii rețelelor de socializare rusești au raportat că au auzit explozii și focuri de armă în apropiere de Novorossiisk vineri dimineață. Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei, notează Reuters, citat de Mediafax

Consorțiul Caspian Pipeline Consortium a anunțat că administrația portului a interzis temporar orice mișcare a navelor. Consorțiul a precizat că instalațiile sale nu au fost avariate, iar încărcările de petrol au continuat pe vasele care erau deja ancorate.

Serviciile de urgență din Novorossiisk au confirmat rapoartele privind exploziile, iar serviciile de securitate au fost informate, a relatat agenția rusă de presă RIA.

Portul este unul dintre cele mai mari din Marea Neagră.

Confruntările din Marea Neagră și din porturile adiacente au escaladat de când Rusia a refuzat luna trecută să prelungească un acord care permitea exporturile în siguranță.

Rusia a raportat, de asemenea, un atac al dronelor ucrainene asupra navelor sale de război care escortau o navă civilă.

Apărarea aeriană rusă a doborât vineri dimineață 10 drone ucrainene deasupra Crimeei, a anunțat TASS, citând Ministerul rus al Apărării.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia Olenegorsky Gornyak
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close