Antena 3 CNN Externe Navele de securitate Blackwater vor lupta împotriva piraţilor

Navele de securitate Blackwater vor lupta împotriva piraţilor

Navele de securitate Blackwater vor lupta împotriva piraţilor
20 Noi 2008   •   11:55

După ce, în ultima perioadă, piraţii au reuşit să captureze două nave comerciale, companiile navale s-au hotărât să ia măsuri de securitate. În acest sens, a fost lansată o flotilă de nave pentru a combate pirateria. Potrivit The Independent, navele companiei de securitate Blackwater pot fi închiriate de cei care au nevoie de protecţie.
Una dintre navele care vor fi folosite în luptele împotriva piraţilor, numită The McArthur, a fost deja echipată şi poate transporta până la 40 de persoane înarmate. În aproximativ o lună, The McArthur şi alte trei nave vor ajunge în Golful Aden, unde au avut loc ultimele două atacuri ale piraţilor somalezi.
Compania Blackwater a devenit cunoscută dup ce, anul trecut, angajaţii săi au ucis civili în Irak, fiind cercetată de Congresul american şi de Guvernul irakian din această cauză. Blackwater are legături cu administraţia republicană de la Washington.
Cu numai câteva zile în urmă, o navă comercială din Hong Kong a fost atacată de piraţi în Golful Aden. Cargobotul, care avea o încărcătură de 36.000 de tone de grâu, se îndrepta către portul iranian Bandar Abbas. Acest incident a avut loc după ce, duminică, un petrolier saudit a fost capturat de piraţi. Petrolierul denumit Sirius Star avea o încărcătură ce valora peste 100 de milioane de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pirati somalezi
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close