Antena 3 CNN Externe Netanyahu: Israelul e decis să atace Iranul înaintea alegerilor din SUA

Netanyahu: Israelul e decis să atace Iranul înaintea alegerilor din SUA

Netanyahu: Israelul e decis să atace Iranul înaintea alegerilor din SUA
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    21 Aug 2012   •   10:59

Israelul ar putea să atace Iranul, după ce premierul Benjamin Netanyahu s-a declarat hotărât în privinţa acestui plan, chiar înainte de alegerile prezidenţiale din SUA din luna noiembrie, scrie presa internaţională, potrivit Agerpres.

De asemenea, se pare că premierul israelian Netanyahu nu va aştepta o posibilă mult-discutată întâlnire cu Barack Obama, după Adunarea Generală a ONU din septembrie, şi "nu este clar dacă va exista o întâlnire".

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării, Ehud Barak, sunt de părere că Obama nu va avea altă opţiune decât să sprijine un atac israelian înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Totuşi, există o opoziţie considerabilă faţă de un atac asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului în această etapă. Printre cei care se opun se află preşedintele Shimon Peres, şeful de Stat major al armatei şi generali de top, comunitatea de informaţii, liderul opoziţiei Shaul Mofaz şi americanii.

Potrivit altor informaţii din presa de marţi, Netanyahu l-a trimis pe consilierul de securitate naţională, Yaakov Amidror, pentru a discuta cu liderul spiritual al partidului ultrareligios Shass, rabinul Ovadia Yossef, pentru a obţine susţinerea miniştrilor Shass în favoarea unui atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene.



×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu Israel Alegeri SUA
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close