Antena 3 CNN Externe "Ni se face rău văzând ceea ce se petrece la Kiev". Ruşii susţin că nu se vor implica în situaţia din Ucraina

"Ni se face rău văzând ceea ce se petrece la Kiev". Ruşii susţin că nu se vor implica în situaţia din Ucraina

"Ni se face rău văzând ceea ce se petrece la Kiev". Ruşii susţin că nu se vor implica în situaţia din Ucraina
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Ian 2014   •   09:05

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin a declarat că statul rus nu va interveni în situaţia din Ucraina. Cinci oameni au murit în confruntările violente între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine din Ucraina.

"Credem că nu avem dreptul să intervenim în afacerile interne ale Ucrainei în niciun mod. Este absolut inacceptabil să ne amestecăm în afacerile interne" ale altei ţări, a declarat Dmitri Peskov, potrivit AFP.

Rusia este "convinsă" că autorităţile ucrainene "ştiu ceea ce este necesar să facă şi vor găsi cea mai bună soluţie pentru a aduce situaţia la normal şi a restabili pacea", a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a deplâns "ingerinţe străine" în criza din ţara vecină, "evidente" în opinia sa.

"Nu-i putem înţelege pe ambasadorii ţărilor străine aflaţi la post la Kiev, care le spun autorităţilor din Ucraina ce să facă şi de unde să-şi retragă trupele şi poliţia", a spus purtătorul de cuvânt, fără să ofere alte precizări.

"Bineînţeles că nu putem să aprobăm acest lucru, care ne procoavă indignarea", a subliniat Peskov.

"Rusia şi Ucraina sunt două ţări surori", "ni se face rău văzând ceea ce se petrece la Kiev", capitala ucraineană, care este, începând de duminică, scena unor confruntări violente, a continuat el.

Ucraina, fostă republică sovietică, este afectată de două luni de o mişcare de contestare fără precedent a regimului, după decizia autorităţilor ucrainene de a renunţa la o apropiere de UE, în favoarea Rusiei.



 

×
Subiecte în articol: Ucraina Vladimir Putin Rusia
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close